Blackpool 2-1 Exeter Spelersbeoordelingen:lof voor Potts

Taylor en Aldred heffen de trofee – bbc.co.uk

Blackpool is terug in League One na een 2-1 Play-Off Final-overwinning op Exeter, met Mark Cullen en Brad Potts die voor beide doelen combineerden. Hoe beoordeelden de spelers van beide teams.

Blackpool

Sam Slocombe - werd niet zo veel getest als hij had moeten zijn, slechts geconfronteerd met twee schoten op doel, maar slaagde er goed in om Watkins vroeg te stoppen. Drie promoties bij zijn eerste drie clubs nu. 5

Will Aimson - een beetje timide in de eerste helft, maar was veel verbeterd na de pauze. 6
Tom Aldred – terughoudend om de bal in zijn strafschopgebied aan te vallen en het werd al vroeg duidelijk dat zijn avond zou worden ingekort. 4
Clark Robertson - liet geen grond achter zich, maar hierdoor werd hij soms in de lucht gedomineerd door Wheeler. 5

Kelvin Mellor - had niet veel kansen om zijn bekende aanvalskwaliteiten te tonen, maar maakte een aantal goede onderscheppingen. 5
Jack Payne – viel soms te diep in de eerste helft, maar sommige van zijn lange-afstandspassen waren uitstekend. 6
Neil Danns - stapte een niveau op nadat hij de aanvoerdersband van de geblesseerde Aldred had afgenomen en in de tweede helft de baas was over het middenveld. 8
Brad Potts - Scoorde de opener en assisteerde de winnaar. Had een rustige periode in de eerste helft, maar toen hij goed speelde, dat deed Blackpool ook. 8
Colin Daniel - geen natuurlijke linksback, hij had ongemakkelijke momenten toen Blackpool naar een viermansdefensie ging en gedeeltelijk schuldig was aan het doel. Zag er in de tweede helft wat comfortabeler uit. 5

Mark Cullen - geweldige hold-up voor het doel van Potts en toonde goede bewegingen voor zijn eigen doelpunt. Net als in de halve finale, hij kwam op belangrijke momenten naar voren. 8
Kyle Vassell - kon zijn vroege persing niet altijd volhouden, maar bood een goede uitlaatklep in de tweede helft en had een hand in de winnaar. 6

Bright Osavi-Samuel (op 31) - was de sleutel tot het spelbeheer van Blackpool in de tweede helft. Hij droeg de bal het veld op en won vrije trappen. 8
Ian Black (op 62) - heeft fantastisch werk geleverd door dingen op het middenveld op te ruimen en Exeter zijwaarts te dwingen. 8
Jordan Flores (op 75) N.v.t

Exeter City

Christy Pym - het eerste doelpunt was goed geplaatst, maar had weinig kracht en hij zette misschien te vroeg voor het tweede doelpunt. Verijdelde Vassell laat. 3

Jack Stacey - een paar stijgende runs, maar was soms een beetje onbezonnen en Exeter zag er fragiel uit aan de rechterkant. Meer thuis verderop op het veld. 4
Troy Brown – de distributie had in de eerste helft beter gekund en had op sleutelmomenten moeite om Cullen aan te pakken. 4
Jordan Moore-Taylor - geen gebrek aan passie, maar werd door Vassell uit zijn zone gehaald voor de winnaar. 5
Craig Woodman - een aantal uitstekende crossfield-ballen voor Wheeler, waarvan er twee leiden tot de betere openingen van Exeter, inclusief de gelijkmaker. Pech om te worden weggesleept. 7

Jake Taylor – Zag er beheerst uit aan de bal en maakte indruk in de eerste helft. Moest inventiever zijn na de pauze. 5
Lloyd James - bood balans, maar speelde een te veel zijwaartse en achterwaartse passes die het ritme verstoorden. 4
Ryan Harley - kwam in de eerste helft in goede gebieden en had behoorlijk wat inspanningen. Later nam de invloed af, maar was een van de betere spelers. 6

David Wheeler – sterk in de lucht ondanks dat hij 5’11” is. Scoorde de gelijkmaker en vormde de kern van Exeters beste aanvallende spel. 7
Ollie Watkins - vormde een bedreiging in de eerste helft met zijn slimme runs en dwong Slocombe een goede redding af. Uitgehongerd van service in de tweede helft. 6
Joel Grant - trok zich vroeg in de tweede helft terug en was anoniem in de 57 minuten dat hij op het veld stond. 3

Reuben Reid (op 57) - bood niet de lichamelijkheid om Exeter in staat te stellen direct te gaan.
Pierce Sweeney (op 58) – deed niet al te veel verkeerd. Een deel van effectief een back-twee toen Exeter het spel moest achtervolgen.
Lee Holmes (op 71) – bood niet de inspiratie waar Exeter naar op zoek was.