Man City 2-1 Swansea:vijf dingen die we hebben geleerd

De redder van Jesus City - skysports.com

De winnaar van de blessuretijd van Gabriel Jesus hielp Manchester City aan een 2-1 overwinning op het met degradatie bedreigde Swansea, maar wat hebben we geleerd van het spel?

Van achteren spelen werkte voor City

De aanpak van Manchester City om aanvallen te starten vanuit hun centrale verdedigers is bekritiseerd, maar in de eerste helft John Stones en Aleksandr Kolarov toonden klasse aan de bal. Met de andere helft ingepakt, het duo deed het werk van middenvelders en wisselde snel van spel. Ze werden geholpen door het gebrek aan tempo en agressie van een geïsoleerde Fernando Llorente, brede mannen Wayne Routledge en Gylfi Sigurdsson ook terughoudend om te sluiten.

Stad maakte goed gebruik van de wijde gebieden

Hulprechtsback Fernandinho raasde vaak voorbij Kevin De Bruyne en Raheem Sterling om de verdediging van Swansea uit te breiden. De visie van David Silva en het tempo van Leroy Sane combineerden nog effectiever aan de linkerkant, de laatste met het pak slaag van Kyle Naughton. Door de ontkoppeling van de rechtsback met Federico Fernandez kon Silva in het strafschopgebied glijden. met grote controle om Gabriel Jesus op te zetten voor een eenvoudige afwerking. Het was een veelbelovend thuisdebuut van de Braziliaan, die hard werkte en de bal goed vasthield.

Swansea hield vol

Het gebrek aan tempo van Swansea in voorwaartse gebieden betekende dat hun bereidheid om achterover te leunen meer kwaad dan goed deed. Hoef de bal snel naar voren? Llorente zou in de minderheid zijn. Meer tijd nemen om een ​​precisiepass te spelen? Degenen die in het bezit waren, zouden worden opgejaagd door een vraatzuchtige frontlinie van de stad. Slechts een paar mooie laatste wanhopige verdediging van Alfie Mawson en reddingen van Lukasz Fabianski, die er goed aan deed om de daverende vrije trap van Yaya Toure te bereiken, hield de Swans maar één tegen.

Swansea verbeterde na de pauze

Wat Paul Clement ook zei in zijn teambespreking tijdens de rust, werkte. Ze begonnen vijf of zes mannen in de andere helft te krijgen om Llorente te steunen, een overtreding op de middenlijn een teken van de hernieuwde intentie van het team. Leroy Fer groeide in het spel terwijl Martin Olsson goede runs maakte vanaf linksback met ballen die in het strafschopgebied kwamen. een timide Kolarov dwingen om hoeken toe te geven. Van een van hen, Mawson kwam ternauwernood over van Gylfi Sigurdsson's bijna-postbezorging, de IJslander rammelde ook de paal uit de vrije trap.

laat drama

Net toen City in de laatste 10 minuten de controle leek te hebben herwonnen, De invaller van Swansea, Luciano Narsingh, legde Sigurdsson af voor een fraaie linksbenige aanval. Het spelpatroon keerde terug naar hoe het ging in de eerste helft, waarbij City alle 10 veldspelers naar de andere helft duwde toen Sergio Agüero inviel. Het waren Silva en Jezus, de meest bedreigende aanvallende spelers van de thuisploeg tijdens de hele wedstrijd, die samen voor de winnaar. De eerste hief een heerlijk kruis voor de laatste, wiens eerste kopbal werd gemorst door Fabianski voordat hij in de rebound naar huis tikte.

Het resultaat was ongeveer wat City verdiende, de grotere dreiging op de balans van het spel hebben gedragen. Echter, er is aanmoediging voor Clement en Swansea om hun strijd aan te gaan om de drop te verslaan.