Afwerking spel 8v8 (4v4 met 4 breed)

De volgende trainingssessie is afkomstig van de mede-oprichter en presentator van Soccer Champions Coaches' Clinic, Tony DiCicco. De inschrijving voor de 2016 Soccer Champions Coaches' Clinic is nu geopend.

Dit is een afwerk- en kruisingsspel. Het is 4v4 met 4 teamgenoten aan de buitenkant. De buitenspelers op de aanvallende helft kunnen naar binnen dribbelen en 3-doelopties creëren. De aanvallende speler op de verdedigende helft moet het strafschopgebied bedienen. Communicatie met de keeper en het winnen van de bal wordt benadrukt.

Veldgrootte 36 meter lang - 44 meter breed

4v4 spelen in het midden. Op elke flank staan ​​2 spelers van elk team. Brede spelers op de aanvallende helft kunnen naar binnen dribbelen om scoringskansen te creëren. Buitenspelers op de verdedigende helft moeten het strafschopgebied ontvluchten om scoringskansen te creëren

Speel 3 minuten en wissel buiten en binnen om.

Alle hoekschoppen beginnen met de keeper.

Belangrijkste coachingspunten:

1. Veld is kort, aanmoedigen om te schieten.
  2. Moedig combinatiespel aan
  3. Als ballen wijd gaan, loopt in de box moet worden gecoacht en moet in de buurt van post zijn, verre post en slot runs
  4. Volg alle foto's op
  5. Coachkwaliteit van flankservice
  6. Trainer verdedigen. Verbeter de verdediging om het moeilijker te maken om te scoren
  7. Coach Keeperscommunicatie en -organisatie en -distributie samen met het omgaan met en omgaan met voorzetten

Schrijf u vandaag nog in voor de 2016 Soccer Champions Coaches' Clinic in het Mohegan Sun Convention Center in Uncasville, CT, 3-5 maart.

Krijg meer van dit soort trainingsactiviteiten van eerdere Soccer Champions Coaches' Clinics.