Oxford 2-4 Bolton Eight Things:ongelukkige stoppers en klinische Trotters

Morais ramt de opener naar huis – bbc.co.uk

Ondanks een zenuwslopende tweede helft klinische afwerking zorgde ervoor dat Bolton Wanderers een 4-2 overwinning behaalde bij Oxford United - maar wat hebben we geleerd van het spel?

Eastwoods vroege werk tevergeefs

Oxford-doelman Simon Eastwood deed twee goede reddingen in de eerste 23 minuten:de eerste uit een kopbal van Gary Madine, de tweede uit de vrije trap van Filipe Morais. Helaas voor hem, ze waren allebei tevergeefs. Verdedigers Curtis Nelson en Chey Dunkley reageerden traag en de indrukwekkende Morais schoot de losse bal op vier minuten tijd binnen, voordat Beevers 19 later een tweede poging binnenkopte.

Oxford's gebrek aan beweging

Marvin Johnson was de meest inventieve speler van de thuisploeg in de eerste 40 minuten en maakte twee driving runs, maar leed aan een gebrek aan beweging voor hem. Zijn teamgenoten waren traag om ballen te verliezen en leken terughoudend om deel te nemen aan een fysieke wedstrijd met een krachtigere Bolton-kant.

Georganiseerde dravers

De bezoekers hadden een hardwerkend middenveldtrio van Jay Spearing, Darren Pratley en Josh Vela, de laatste kreeg toestemming om verder op het veld te drukken. Hij werd vakkundig geassisteerd door twee ijverige spitsen in Gary Madine en Adam Le Fondre, hoewel de laatste werd gedwongen uitgeschakeld door een blessure op 35 minuten. Zes later echter Rob Hall stuurde een looping bal naar de achterpaal waar Joe Skarz het doel kopte. Opnieuw werd geweldig werk van een keeper – dit keer op bezoek bij Ben Alnwick – verijdeld in de rebound. Kane Hemmings bundelt de bal bij de tweede poging.

ander spel

Dat doelpunt kwam uit het niets, maar het veranderde de dynamiek van de wedstrijd. Pratley en Vela begonnen diep te worden getrokken, brede gebieden, met Bolton teruggeduwd door de steeds avontuurlijker runs van Phil Edwards. Chris Maguire raakte meer betrokken en kreeg een penalty terwijl Johnson Alnwick tot actie dwong. opslaan bij de tweede poging. Bolton had vluchtige ontsnappingsmomenten door Chris Long, die op het linkerkanaal soms te veel ruimte kreeg van Edwards en Nelson, maar Oxford was de dominante kant.

"We zijn de hele nacht wakker voor Chey D-... bedtijd, eigenlijk".

Nadat hij de vrije trap had toegegeven die leidde tot het tweede doelpunt van Bolton en een groot deel van de eerste helft gedomineerd werd, het is eerlijk om te zeggen dat Chey Dunkley betere dagen heeft gehad in een geel shirt. Nadat een inworp van rechts over het doel werd gegooid, Dunkley worstelde met Madine om de bal en hij sloeg hem per ongeluk voorbij Eastwood.

McAleny ziet er stralend uit

Everton-lener Conor McAleny kwam van de bank, met vertrekkende Joe Skarz's linksbackplaats ingenomen door Johnson, die een prachtige langeafstandsaanval op de lat sloeg. McAleny had een of twee pogingen die een corner afdwongen, hij speelde via Hemmings, die werd gesmoord door Alnwick en een penalty-appeal werd afgewezen in een heldere weergave van 26 minuten.

Late goals

Maguire, beroemd om zijn kwaliteit van het decorstuk, opnieuw geleverd met een fraaie 75e minuut vrije trap die perfect in de rechterbovenhoek ging. Helaas, De late inspanningen van Oxford werden gedwarsboomd door een nieuwe ontsnapping van Bolton, Madine speelde via Vela die in de verre hoek schoof om de overwinning binnen te halen.

Wat het betekent

We hebben vanavond de beste en slechtste kanten van beide Oxford gezien. In de eerste 40 minuten ze zagen eruit als een team dat bang was om fysiek te concurreren, maar daarna, we zagen een team dat soms naar believen openingen zou creëren. Even, dit was niet de perfecte prestatie van Bolton, die hun tegenstanders meer tijd aan de bal gaven dan ze hadden gewild, vooral in de tweede helft. Echter, ze verdedigden hun strafschopgebied goed en waren klinisch voor doel, het veiligstellen van een overwinning die hen vier punten voorsprong geeft in de race om het kampioenschap.