Blackburn Rovers 2-0 Charlton Athletic Six Things:gedisciplineerde weergave

Smallwood onder de indruk voor Blackburn – rovers.co.uk

In een goed geboorde uitvoering van efficiënt persen, klinische afwerking van Blackburn zorgde ervoor dat ze een 2-0 overwinning behaalden op een eendimensionale Charlton-kant. Hier zijn zes dingen uit het spel.

Blackburn's high-press

Blackburn's frontmannen Dominic Samuel en Marcus Antonsson drukten al vroeg effectief ziet er soms zelfverzekerder uit zonder de bal dan met de bal. Dat was niet ideaal in open spel, omdat Charlton-middenvelders Joseph Aribo en Jake Forster-Caskey dieper zaten dan ze hadden kunnen doen tegen zwakkere tegenstanders. Bradley Dack was de slimste speler van de Lancashire-outfit in de eerste helft, maar nadat hij Antonsson had gevonden met een mooie 18e minuut pass naar links, de ex-Gillingham-man kon geen contact maken met het terugkeerkruis van de Zweed.

Niet best tevreden

Billy Clarke had het beter moeten doen met zijn inzet vanaf de rand van het strafschopgebied, maar dat was een zeldzaam moment van betrokkenheid voor de ex-Bradford-man. die werd vervangen door Leon Best op 27 minuten. De spits was een pantomime-schurk vanwege zijn slechte prestaties in een eerdere periode in Ewood Park, waar hij niet in geslaagd om een ​​enkel thuisdoelpunt te scoren. wreed, de Charlton-veteraan scoorde voor Blackburn binnen drie minuten na het ingaan van de strijd, het afweren van de vrije trap van Charlie Mulgrew.

Reeves tegen Raya

In het belang van het evenwicht, Best kreeg de flick-on voor een een-op-een kans voor Ben Reeves, misschien wel de beste aanvallende speler van Charlton van de dag. Helaas voor de Noord-Ier, zijn inzet vlak voor rust werd voortreffelijk gelezen door David Raya, die de hele tijd zelfverzekerd en commandant was. Vier minuten na rust ontkende de Spanjaard Reeves opnieuw, die dit keer een curlingschot van buiten het strafschopgebied produceerde.

Eendimensionale verslaafden

Karl Robinson is in zijn carrière soms bekritiseerd vanwege eendimensionale tactiek. Terwijl hij zijn filosofie compromitteerde om zijn kant diep in de eerste helft te laten verdedigen, de tactiek die hij na de pauze gebruikte miste variatie. Charlton had twee grote aanvallers in Best en Josh Magennis op het veld, maar de laatste zat vast in een brede positie die niet bij hem paste. Zelden kregen de Zuid-Londenaren de bal in de mixer, in plaats daarvan kiezen om zijwaarts te passen en te vertrouwen op individuele runs van Aribo, linksback Jay Dasilva, Mark Marshall of diens late vervanger, Karlan Ahearne Grant.

Massief Smallwood en goede Evans

Telkens wanneer een van de bovengenoemde spelers een poging deed om het laatste derde deel te bereiken, ze waren overvol. Thuisvleugelverdedigers Ryan Nyambe en Derrick Williams toonden een indrukwekkend defensief bewustzijn, maar de sleutel tot Blackburns schone lei was de discipline van Richie Smallwood en Corry Evans, die worstelde met agressie en fijne bescherming bood aan Mulgrew en Paul Downing, die verrassend zelden werden onderzocht. De gastheren sloten de wedstrijd af in blessuretijd, toen invallers Joe Nuttall en Danny Graham samen voor de laatste knikten naar de achterpaal, Rovers-fans blij naar huis sturen.

Meedogenloze Rovers

De belangrijkste positieve punten van Blackburn's optreden waren het werk dat ze deden zonder de bal, in plaats van wat ze ermee deden. Echter, in een positie zijn om een ​​zeer ervaren, Aanvaller van kampioenschapsklasse in Graham van de bank – en niet te vergeten een talent in Nuttall – heeft zijn voordelen. Die luxe betekent dat ze alleen in korte uitbarstingen van games hoeven uit te blinken in balbezit, omdat ze de laatste derde kwaliteit hebben om te kapitaliseren wanneer ze dat doen. Daarentegen, Charlton heeft kwaliteit aan zijn zijde op papier, maar ze moeten moeilijker te lezen worden om dat vermogen te laten schitteren.

[Blackburn Rovers 2-0 Charlton Athletic Six Things:gedisciplineerde weergave: https://nl.sportsfitness.win/sport--/voetbal/1002038810.html ]