Bokscircuittraining

Circuittraining biedt een format waarmee boksers zichzelf fysiek kunnen conditioneren, en focus op de ontwikkeling van specifieke vaardigheden. Circuits kunnen zich richten op de ontwikkeling van uithoudingsvermogen, snelheid of kracht. Concentreer u op één vaardigheid of combineer verschillende oefeningen om ze allemaal in één circuit te behandelen om een ​​beter geconditioneerde bokser te worden.

Uithoudingsvermogen

Boksen vereist anaërobe uitbarstingen van energie, maar vereist ook de uithoudingsvermogen die nodig is om sterk en effectief te blijven gedurende 12 volledige ronden, indien nodig. Circuittraining voor uithoudingsvermogen kan een eenvoudige combinatie zijn van zakwerk en hardlopen. Begin met een ronde van drie minuten op de zware zak. In plaats van een rustperiode te nemen, ga naar buiten of stap op de loopband en ren een kwart mijl in een gestaag tempo. Blijf afwisselen tussen zakwerk en hardlopen, zonder rust tussendoor, voor een volle negen ronden.

Snelheid

Snelheid geeft je een voorsprong op je tegenstander. Als je je punch eruit kunt halen en landen voordat je tegenstander toeslaat, u krijgt een aanzienlijk voordeel. Begin met een ronde van drie minuten met snelheidsstoten op de zware zak. Concentreer je op snelheid en sla de tas met rechte 1-2 stoten zo snel als je kunt gedurende 15 seconden. Rust 15 seconden en ga dan meteen terug naar ponsen. Ga door met de cyclus gedurende de volledige drie minuten. Na een minuut rust, ga drie minuten lang non-stop naar de vloer en schaduwbox. Beweeg je voeten heel weinig en concentreer je erop om je stoten zo snel en vloeiend mogelijk te maken. Aan het einde van drie minuten, laat je onmiddellijk op de grond vallen en doe zoveel mogelijk volledige push-ups zo snel als je kunt. Na een minuut rust, werk een ronde van drie minuten aan de speedbag of double-end bag en focus op snelheid en precisie bij elke slag. Rust drie minuten en herhaal het circuit dan nog twee keer.

Stroom

Knock-outkracht komt van het conditioneren van je spieren om zoveel mogelijk potentiële energie te laden en deze vervolgens zo snel mogelijk weer vrij te geven. Trainen voor kracht moet niet worden beperkt tot alleen je krachtstoten. Een krachtige prik kan net zo waardevol zijn als een krachtige rechterhand of linkse hoek. Houd een dumbbell van 10 pond in je rechterhand en sla 30 seconden met de dumbbell in de lucht. Laat de halter onmiddellijk vallen, trek je handschoen aan en sla de volgende 30 seconden met je rechterhand zo hard als je kunt op de zware zak. Schakel de halter naar uw linkerhand en herhaal de cyclus. Schakel over naar kistpassen voor medicijnballen, 30 seconden zo hard mogelijk gooien, daarna 30 seconden rusten voor een volle twee minuten. Eindig met twee minuten op de zware zak, met lichte stoten op de zak tikken. Maar elke 30 seconden, verander welke stoot je kiest om de grote te raken met maximale kracht. Zorg ervoor dat u door uw jab fietst, Rechtsaf, haak en bovensnede met slechts lichte tikken op de zak tussen elke powershot. Herhaal het hele circuit vier keer.

Overwegingen

Elk circuit kan worden aangepast door nieuwe oefeningen in het circuit te introduceren of door de intervaltijden te wijzigen. Bijvoorbeeld, hardlopen in het uithoudingscircuit kan in plaats daarvan worden vervangen door rondjes van drie minuten touwtjespringen. Circuits kunnen ook worden geregeld om oefeningen op te nemen die uithoudingsvermogen, snelheid en kracht in één circuit. Deze vaardigheden hoeven niet onafhankelijk van elkaar te worden gewerkt en kunnen elkaar aanvullen in de loop van een enkel circuit. Zorg er altijd voor dat u uw circuittraining start door de spieren op te warmen en te strekken als u klaar bent. Als boksen nieuw voor je is, begin voorzichtig met de circuits en doe wat je kunt, werk je geleidelijk op naar de volledige rondetijden en verhoog het aantal rondes per circuit.